16.5.2019 Destaclean Sitran kokoamalla Kiertotalouden kiinnostavimmat -yrityslistalla

Posted on Posted in Ajankohtaista

Kiertotalouden kiinnostavimmat on Sitran kokoama lista, jolla esitellään Suomen inspiroivimmat kiertotalouden yritysesimerkit. Sitra haastaa listallaan suomalaisyritykset vastaamaan muuttuvan maailman tarpeisiin.

Olemme siirtymässä kiertotalouteen, jossa tuotanto ja kulutus perustuvat omistamisen sijasta yhä enemmän palveluiden käyttämiseen. Yritysten toimintatavat ja ansaintamallit muuttuvat – se tapa, millä ennen tehtiin tulosta, ei aina päde tulevaisuuden liike-elämässä. Yritystenkin on päivitettävä toimintansa tukemaan ilmastonmuutoksen hillintää, mutta onneksi muutoksessa piilee uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Kiertotalouden kiinnostavimmat -listalla Sitra haluaa esitellä inspiroivia kiertotalouden yritysesimerkkejä Suomesta, jotta kaikilla suomalaisilla yrityksillä olisi mahdollisuus siirtyä kiertotalouteen maailman ensimmäisten joukossa.

Kiertotaloudessa yritykset luovat tuotteille lisäarvoa palveluilla ja älykkyydellä. Arvon suurin lisäys voi syntyä muun muassa tuotteiden huollosta, uudelleenkäytöstä  ja -valmistuksesta sekä käyttöasteen maksimoinnista. Kiertotaloudessa innovaatiot ja liiketoimintamallit perustuvat tuotteiden elinkaaren aikaisen suorituskyvyn ja asiakasarvon maksimointiin pelkän tuotantokustannusten minimoimisen sijaan.

Lue lisää aiheesta ja tutustu inspiroivia kiertotalouden yritysesimerkkejä esittelevään listaan tästä linkistä. (sitra.fi)

 

Destaclean on tehnyt paljon materiaalien kierrätykseen liittyvää tutkimustyötä. Haluamme kehittää suomalaista kiertotaloutta kekseliäästi. Olemme mukana Sitran koostamalla Kiertotalouden kiinnostavimmat -listalla.