Destaclean Oy

Destaclean Oy

Jätemateriaalien kierrätystä ja uusien raaka-aineiden valmistusta jo vuodesta 1998

Destaclean on yksi Suomen johtavista kierrätysalan yhtiöistä. Destacleanilla on Etelä-Suomen kattavin rakennus-, purku- ja teollisuuden jätteiden vastaanottoverkosto.

Destaclean Oy on vuonna 1998 perustettu kotimainen, yksityisomisteinen materiaalien kierrätysalan yhtiö. Destacleanin tavoitteena on edistää jätelain mukaista materiaalien kierrätystä kehittämällä hyödyllisiä kierrätysmateriaaleja ja -tuotteita. Yritys toimii koko rakennusjätteiden kierrätysketjussa alkaen jätteiden vastaanotosta ja päättyen käsittelyvaiheiden jälkeen materiaalien innovatiiviseen kierrätyskäyttöön. Destaclean® konseptin mukainen käytännön toiminta perustuu yritysten kanssa tapahtuvaan pitkäjänteiseen yhteistyöhön, joka hyödyttää molempien osapuolten oppimista, menestystä ja kasvua. Kierrätys- ja hyödyntämisaste on lähes 100 %.

Destaclean laajensi toimintaansa vuoden 2019 aikana avaamalla Espoon ja Tampereen kierrätysasemat ja perustamalla Tehokierto- yhteisyrityksen Kiertokapula Oy:n kanssa. Destacleanilla on tytäryhtiö Tehokierron myötä yhteensä yhdeksän kierrätysasemaan ja pystymme tarjoamaan kattavan rakennus-, purku- ja teollisuusjätteen vastaanottoverkoston Helsinki–Tampere-akselilla. Kaikki asemat sijaitsevat erinomaisilla paikoilla ja jokaisella asemalla on erittäin hyvä asiakaspalvelu.

Destaclean Oy:n toimipaikat sijaitsevat Helsingissä, Tuusulassa, Espoossa ja Tampereella. Omaa henkilöstöä on 20 ja vakituisten urakoitsijoiden tuotannon ja logistiikan henkilöitä 20–30. Tehokierto kierrätysasemat sijaitsevat Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Järvenpäässä, Nurmijärvellä ja Valkeakoskella.

Tunnustuksena työstään kiertotalouden saralla Destaclean on nimetty monena vuotena peräkkäin Sitran kokoamalle Kiertotalouden kiinnostavimmat -yritysesimerkkilistalle. Kiertotalouden kiinnostavimmat on Sitran kokoama lista, jolla esitellään Suomen inspiroivimmat kiertotalouden yritysesimerkit. Sitra haastaa listallaan suomalaisyritykset vastaamaan muuttuvan maailman tarpeisiin. Listalla esitellään inspiroivia yritysesimerkkejä Suomesta, jotta kaikilla suomalaisilla yrityksillä olisi mahdollisuus siirtyä kiertotalouteen maailman ensimmäisten joukossa.

Bureau Veritas on myöntänyt Destaclean Oy:lle ympäristö- ja laatusertifikaatit 12.1.2017. Destaclean Oy:n johtamisjärjestelmä täyttää ISO 14001:2004 ympäristöjärjestelmän ja ISO 9001:2008 laatujärjestelmän vaatimukset.

Tutustu Tehokiertoon tarkemmin