4.11.2019 Destaclean avaa Tampereelle uuden rakennus-, purku- ja teollisuusjätteen kierrätysaseman

Posted on Posted in Ajankohtaista, Yleinen

Vahvasti kasvava kiertotalousyhtiö Destaclean Oy avaa Tampereelle rakennus-, purku- ja teollisuusjätteen kierrätysaseman

Destaclean Oy avaa 4.11.2019 Tampereelle uuden rakennus-, purku- ja teollisuusjätteen kierrätysaseman. Kerätyn jätteen kierrätys- ja hyödyntämisaste on lähes 100 %: yhtiö lajittelee ja käsittelee materiaalit energiatuotannon ja uusiotuotteiden raaka-aineiksi, maarakentamiseen ja uusiokäyttöön. Uusi kierrätysasema ratkoo osaltaan myös jätteen vastaanoton alueellisia kapasiteettihaasteita.

Destaclean Oy laajentaa toimintaansa avaamalla uuden rakennus-, purku- ja teollisuusjätteen kierrätysaseman Tampereelle 4.11.2019. Tarastenjärven jätteenkäsittelyalueella hyvien liikenneyhteyksien päässä sijaitseva asema tuo samalla helpotusta jätteen vastaanottoon liittyviin alueellisiin kapasiteettihaasteisiin.

Kattava vastaanottoverkosto Helsinki–Tampere-akselilla

Uudellamaalla Destaclean on ollut pitkään yksi alansa suurimmista toimijoista. Vahvasti kasvavan yhtiön uusimmat avaukset ovat syys-lokakuun taitteessa avattu Espoon kierrätysasema sekä nyt toimintansa aloittava Tampereen kierrätysasema. Lisäksi yhtiö perusti tänä syksynä yhteisyrityksen hämeenlinnalaisen kunnallisen jätehuoltoyhtiön Kiertokapula Oy:n kanssa. Destacleanin uusi tytäryhtiö Tehokierto Oy vastaanottaa rakennus-, purku-, ja teollisuusjätettä Kiertokapula Oy:n kierrätysasemilla Järvenpäässä, Hyvinkäällä, Nurmijärvellä, Hämeenlinnassa ja Valkeakoskella. Edellä mainittujen kohteiden lisäksi Destacleanilla on kierrätysasemat myös Helsingissä ja Tuusulassa. Toiminnan laajenemisen myötä yhtiö pystyy jatkossa tarjoamaan kattavan jätteen vastaanottoverkoston Helsinki–Tampere-akselilla.

– Olemme tänä syksynä kasvaneet kahden vastaanottopisteen yrityksestä yhdeksän vastaanottopisteen yritykseksi. Tavoitteenamme on olla yksi Suomen merkittävimmistä kiertotalouden toimijoista ja kehittää alaa niin innovatiivisesti kuin vastuullisestikin, sanoo Destaclean Oy:n toimitusjohtaja Tanja Rytkönen.

– Kiertotalouden valjastaminen entistä kestävämmän huomisen edistämiseksi on päivänpolttava kysymys, ja näkyy myös kasvussamme. Olen iloinen myös hiljattain toteutetun asiakastyytyväisyyskyselymme tuloksista, joiden mukaan peräti 94 % kuljettajista suosittelisi meitä kollegalleen. Olemme saaneet hyvää palautetta muun muassa pihojen väljyydestä sekä asioinnin nopeudesta.

Malleja tehokkaampaan materiaalien kierrätykseen

Vastaanotetun jätteen lajittelussa syntyneet materiaalijakeet käsitellään mekaanisin puhdistus- ja hienonnusmenetelmin energiatuotannon ja uusiotuotteiden raaka-aineiksi siten, että ne soveltuvat jatkojalostukseen ja ovat käyttökohteissaan turvallisia. Kierrätys- ja hyödyntämisaste on lähes 100 % – alle prosentti vastaanotetusta jätteestä päätyy loppusijoitukseen.

– Haemme jatkuvasti malleja entistäkin tehokkaampaan ja innovatiivisempaan materiaalien kierrätykseen. Yhteistyö alan toimijoiden kanssa mahdollistaa sen, että olemassa olevat resurssit valjastetaan käyttöön mahdollisimman tehokkaasti. Tiheä kierrätysasemien verkosto vähentää myös kuljetuksista syntyviä päästöjä ja säästää lähialueen yrittäjien kustannuksia, Tanja Rytkönen sanoo.

Lue Destacleanin koko tiedote.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Tanja Rytkönen, Destaclean Oy, puh. 040 573 7006

 


(Kuvassa Destaclean Tampereen materiaalien kierrätyasemalta Katri, Miia ja Eija)