08.04.22 Kuljetuspiste Uusimaa on tyytyväinen Destacleanin mobiilipunnitusjärjestelmän käyttäjä

Posted on Posted in Ajankohtaista, Yleinen


Kuljetuspiste Uusimaa on tyytyväinen Destacleanin mobiilipunnitusjärjestelmän käyttäjä

Kuljetuspiste Uusimaa on Hämeen Kuljetuspisteen aputoiminimi, joka toimii osana Encore Ympäristöpalvelut -konsernia ja se tarjoaa yhdessä emoyhtiönsä kanssa asiakkailleen vaihto- sekä kuormalavapalvelua. Kuljetuspiste Uusimaan asiakkaat ovat isoja yrityksiä monelta eri toimialalta, rautakaupoista päivittäistavaraliikkeisiin, jotka tuottavat runsaasti kierrätettävää jätettä, esim. rakennusjätettä, puuta, metallia ja muita jätejakeita.

Kuljetuspiste Uusimaa on ollut Destacleanin asiakas vuodesta 2018, ja se toimittaa jätekuljetuksia Destaclean kierrätysasemille Helsinkiin, Tuusulaan ja Espooseen. Toimitustiheys vaihtelee, mutta keskimäärin se on noin kuorma päivässä. Eniten kuorimia ajetaan Helsingin Kyläsaareen ja Tuusulan Kelatielle, ja ne sisältävät suurimmaksi osaksi rakennusjätettä, mutta toisinaan myös puujätettä.

Kujetuspisteen asiakkaat päättävät itse minne vaihto- ja kuormalavat toimitetaan. Osa menee emoyhtiö Encore Ympäristöpalveluille ja osa Destacleanille. Jos emoyhtiö ei voi vastaanottaa toimitusta, viedään se Destacleanin kierrätysasemalle, jossa vastaanotto on aina mahdollista.
Kuljetuspisteen kuljettajat käyttävät Destacleanin tarjoamaa mobiilipunnitusjärjestelmää, joka toimii mobiilisti verkkoselaimessa, eikä vaadi erillisen sovelluksen asentamista tai päivittämistä. Jokaisesta autosta löytyy tabletti, johon on integroitu kyseinen MScales-järjestelmä.
 

Miten Destaclean mobiilipunnitus käytännössä toimii?

 
Kuljettaja saa punnituskoodin sähköposti- tai tekstiviestinä. Punnitustapahtuma käynnistetään klikkaamalla linkkiä. Ensimmäisellä kerralla tulee syöttää rekisteritunnus ja ajoneuvon tyyppi. Ensin kuljettaja määrittää kuorman tuotteen ja sen jälkeen voidaan aloittaa itse tulopunnitus klikkaamalla ”Aloita tulopunnitus” -painiketta, kun vaakalukema on tasaantunut. Tämän vaiheen jälkeen kuljettaja voi kirjata lisätietoja kuormasta. Järjestelmään on mahdollista syöttää mm. dokumentteja, valokuvia, allekirjoituksia yms. Ennen lähtöpunnitusta varmistetaan vielä kuorman tuote. Lähtöpunnitus tapahtuu samalla tavalla kuin tulopunnitus. Auto ajetaan vaa’alle ja odotetaan lukeman tasaantumista, jonka jälkeen painetaan  “Aloita lähtöpunnitus” -painiketta. Tämän jälkeen on vielä mahdollista kirjata lisätietoja kuormasta. Punnitus viimeistellään ok-napista ja sen jälkeen voidaan aloittaa uusi punnitus. Punnituskuitti on nähtävissä mobiililaitteessa ja se lähetetään myös sähköpostiviestinä. Järjestelmässä on optiona myös sähköinen siirtoasiakirja, joka luodaan kuorman nouto vaiheessa.


Destaclean mobiilipunnitusjärjestelmän käyttö on mutkatonta

“Mobiilipunnitusjärjestelmä oli helppo ottaa käyttöön ja sen käyttö arjessa on ollut kaikille sujuvaa. Erityisen hyvää siinä paperittomuus. Kuskien ei tarvitse tehdä enää paperikirjauksia, eikä huolehtia lippusista ympäri konehuonetta.”

 “Destacleanin mobilipunnitusjärjestelmä sisältää raportoinnin, josta voi tarkkailla kuormien painoa sekä niiden sisältämiä jätelajeja. Tämä auttaa meitä palvelemaan omia asikkaitamme yhä paremmin, sillä saamme helpot työkalut ohjaamaan asiakkaan lajittelua paremmaksi sekä kustannustehokkaammaksi.”

“Tehokas kierrätys ja lajittelu kiinnostaa yhä enemmän. Joskus asiakas kysyy tietyn kuorman painoa ja on hienoa, että se löytyy järjestelmästä helposti rekisterinumeroittain. Järjelmästä on myös helppo todentaa, miksi jonkin kuorman hinta on muuttunut, esimerkiksi puujätekuorman seassa olleen rakennusjätteen vuoksi.”

“Yhteistyö Destcleanin kanssa on ollut todella sujuvaa kaikki nämä vuodet. Destacleanilta tulee aina ilmoitus kun asemalle on toimitettu kuorma. Tämä on minulle kuljettajien esimiehenä erittäin hyödyllinen tieto. Lisäksi saan ilmoituksen, jos kuljettaja on unohtanut merkitä järjestelmään jonkin tiedon tai kuorman seassa on ollut jotain sopimatonta, jonka vuoksi kustannukset nousevat. Ilmoitukset tulevat välittömästi, jonka ansiosta niihin on mahdollista reagoida nopeasti myös omien asiakkaidemme suuntaan. Kaikki kommunikointi tehdään yleensä sähköpostitse, mikä sopii meille mainiosti. Homma Destacleanin kanssa on toiminut niin hyvin, ettei ole tarvinnut juuri olla yhteydessä”, kertoo Kuljetuspiste Uusimaan kuljetusesimies, Joel Hokkala.

 
 
Kuljetuspiste Uusimaa

– Osana Hämeen Kuljetuspistettä, emoyhtiö Encore Ympäristöpalvelut
– Vaihto- ja kuormalavapalveluihin sekä tietoturvaan erikoistunut kierrätys ja jätehuoltoalan yritys
– Toimipiste Vantaan Viinikkalassa
– 12 autoa
– 16 kuljettajaa
kuljetuspiste.com