Helsingin Talosiirto Oy

08.05.2020 Sujuvaa yhteistyötä ja kierrätysprosessin kehitystä yli 15 vuotta – Helsingin Talosiirto Oy

Posted on Posted in Ajankohtaista, Yleinen

Sujuvaa yhteistyötä ja kierrätysprosessin kehitystä yli 15 vuotta – Helsingin Talosiirto Oy

Helsingin Talosiirto Oy on Uudenmaan alueella toimiva purkualan yritys, joka toteuttaa purkutöitä laajasti aina omakotitaloista asuinkerrostaloihin ja suuriin tuotantolaitoksiin asti. Asiakaskuntaan kuuluu niin yksityishenkilöt kuin isot rakennusalan yritykset: mm. PEAB, SRV, YIT ja NCC sekä julkishallinnon puolelta kaupungit: Helsinki, Espoo ja Vantaa. Helsingin Talosiirto Oy:n toimisto sijaitsee Helsingin keskustassa Olympiarannassa ja betonin vastaanottolaitos Vantaan Petikossa.

Vantaan vastaanottolaitos on ollut toiminnassa 20 vuotta; siellä tuotetaan ja myydään laadukasta betonimursketta kymmeniä tuhansia tonneja vuosittain infra-alalle väylähankkeisiin sekä pohjarakentamiseen. Vaa´alla vastaanotetaan puhdasta purkubetonia kaikenkokoisilta toimijoilta kuorma-autokuormina. Kuormat tarkastetaan, niistä erotellaan betoniteräkset ja roskat sekä murskataan leukamurskaimella, jonka jälkeen murske jatkaa elämäänsä uudessa kohteessa, esimerkiksi tien pohjassa. Betonimurskeen käyttö on ekologista, sillä sen hyvien ominaisuuksien vuoksi sitä voidaan hyödyntää luonnollisen kiviaineksen sijasta.

Helsingin Talosiirto on ollut Destacleanin asiakkaana jo yli 15 vuoden ajan. Asiakkuus on ollut merkittävä Destacleanille, sillä koko ajan on yhdessä pyritty kehittämään kierrätysprosessia mahdollisimman tehokkaaksi.Syntypaikka ja sen toimintojen tehokkuus vaikuttavat suoraan toimintoihin sekä kustannuksiin Destacleanin päässä. Mitä tarkempaa ja tehokkaampaa purkutyömaalla purkupuun ja rakennussekajätteen lajittelu on, sitä vähemmän tarvitsee lajittelua tehdä Destacleanin materiaalien vastaanottoasemalla. Molemmat hyötyvät prosessin tehokkuudesta, jonka vuoksi toimintamalli on monistettu myös muihin asiakkuuksiin ja yleiseksi käytännöksi.

– Olemme olleet alusta asti tyytyväisiä Destacleanin palveluihin sekä yhteistyöhön. Pääkaupunkiseudun laaja vastaanottoverkosto on arvokas yrityksemme toiminnalle, sillä sen avulla saadaan kuljetusmatkat minimoitua. Sekä kustannus- että ympäristöhyöty on suuri, kun Destacleanin asema on aina kohtuullisen ajomatkan päässä. Keväällä 2020 käynnistyy iso projekti Espoon Suvelassa, jossa puretaan yli 25 m korkea 100 kaupungin vuokraasunnon kerrostalo. Puramme kaiken ja rakentajalle jää tyhjä tontti. Purkutyömaalta on Destacleanin Espoon materiaalien kierrätysasemalle 10 min ajomatka, josta on suuri hyöty, varsinkin niin isossa projektissa, kertoo Helsingin Talosiirto Oy:n kehityspäällikkö Tatu Väisänen.


Helsingin Talosiirto logo
Helsingin Talosiirto Oy

– 1993 perustettu yksityisomisteinen suomalainen purkualan yritys
– 15 työntekijää
– kalusto: 10 Caterpillar telakaivinkonetta

www.talosiirto.fi