Tehokierto Kiertokapula

11.05.2020 Ekologisempaa, tehokkaampaa ja monipuolisempaa kierrätyspalvelua Tehokierto-yhteistyön kautta – Kiertokapula Oy

Posted on Posted in Ajankohtaista, Yleinen

Ekologisempaa, tehokkaampaa ja monipuolisempaa kierrätyspalvelua Tehokierto-yhteistyön kautta – Kiertokapula Oy

Kiertokapula Oy otti merkittävän askeleen perustamalla yhteisyrityksen, Tehokierto Oy:n, Destaclean Oy:n kanssa. Tehokierto tarjoaa sekalaisen rakennus- ja purkujätteen sekä puumateriaalien vastaanotto- ja käsittelypalvelua. Yhtiön valmistelutoimet alkoivat vuoden 2018 lopussa ja ne tiivistyivät kovaa vauhtia vuonna 2019. Varsinaisen toimintansa yhtiö on aloittanut vuonna 2020. Rakennusjätteiden mekaaninen käsittelylaitos, on rakennettu Hämeenlinnan Karanojalle ja toiminta on käynnistynyt kaikilta osin hyvin. Tehokierto materiaalien kierrätysasemat sijaitsevat Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Järvenpäässä, Nurmijärvellä ja Valkeakoskella.

Kiertokapula on kuntaomisteinen jätehuoltoyhtiö, jota ohjaa lainsäädäntö. Vuoden 2020 jätelain uudistus toi uusia käytäntöjä, rajoittaen jätteiden vastaanottoa yrityksiltä. Laissa on säädetty kunnan toissijaisen vastuun jätehuoltopalvelu (TSV-palvelu), jonka vuoksi yritysasiakkaat voivat pyytää Kiertokapulalta jätehuoltopalvelua muun palvelutarjonnan puutteen vuoksi. Kun toimintaa rajoitetaan vapailla markkinoilla, syntyy tuntuvaa kustannuspainetta koko perustoiminnan puolelle. Tehokierto-yhteistyöllä varmistetaan kaikkien asiakkaiden palvelu myös jatkossa, sekä voidaan vastaanottaa jätettä isommalla volyymillä ja tehostaa materiaalikiertoa laajemman vastaanottoverkoston ansiosta.

 

Tehokierto on ensimmäinen yritys, johon Kiertokapula on lähtenyt mukaan omistajaksi. Tarkoituksena on ollut parantaa palveluvalikoimaa erityisesti Hämeenlinnan Karanojan alueella, jossa Tehokierron materiaalien käsittelylaitos sijaitsee. Alueelle on syntymässä 24 ha uutta aluetta erilaisiin kiertotalouden toimintoihin, jonka jälkeen alueen kokonaisala on n. 57 ha. Tavoitteena on tehdä alueesta dynaaminen kiertotalouden keskittymä ja alan suunnannäyttäjä.

 

– Kiertokapulan toiminta on muuttunut Tehokierto-yhteistyön myötä yhä ekologisemmaksi, kun jätteet käsitellään paikan päällä ja viedään lajiteltuna oman käsittelylaitoksen nieluun, eikä tarvita enää pitkiä kuljetusmatkoja. Tämä antaa huomattavaa lisäarvoa palveluillemme. Tarkoituksena on hyödyntää tulevaisuudessa kaikkia vastaanottopaikkoja entistä tehokkaammin, kertoo Kiertokapulan talous- ja hallintopäällikkö Pekka Sahlberg.

 

– Destaclean on oikea kumppani meille. Yhtiön taustat, tulokset ja innokas kasvu omassa liiketoiminnassaan vakuuttaa. Henkilöstö on erittäin ammattitaitoinen ja yhteistyö on sujunut erinomaisen hyvässä hengessä alusta asti. Olemme oikein tyytyväisiä, että yhtiöt löysivät toisensa. Uusi hedelmällinen toimintamalli ja uskottava yhteisyritys, Tehokierto Oy, mahdollistaa Kiertokapulan palvelujen merkittävän parannuksen. Tehokierto tulee menestymään tulevaisuudessa, kertoo toimitusjohtaja Mikko Koivulehto.

 


Kiertokapula logo

 

Kiertokapula Oy

– Perustettu 1993
– 13 kunnan omistama kunnallinen jätehuoltoyhtiö
– 2019 liikevaihto ennätyksellinen, yli 29 M€.
– Suomen 31 kunnallisesta jätehuoltoyhtiöstä kolmanneksi suurin
– Henkilöstömäärä n. 90
– Viisi asemaa kolmen maakunnan alueella; Pirkanmaa, Kanta-Häme ja Uusimaa
– Toimialueella 390 000 asukasta

www.kiertokapula.fi

 


 

www.tehokierto.fi