29.10.2020 Destaclean ja Adven -yhteistyö: Kierrätyspuumurskeesta kaukolämpöä ja teollisuushöyryä ympäristöystävällisesti jo 10 vuotta

Posted on Posted in Ajankohtaista

Destaclean ja Adven -yhteistyö: Kierrätyspuumurskeesta kaukolämpöä ja teollisuushöyryä ympäristöystävällisesti jo 10 vuotta

Adven on johtava energia- ja vesiratkaisujen tarjoaja Pohjoismaissa ja Baltian maissa. Adven tuottaa teollisuudelle höyryä, lämpöä ja kylmää sekä toteuttaa erilaisia ratkaisuja energia-, vesi- ja materiaalitehokkuuden edistämiseksi. Adven tuottaa myös kiinteistöille lämmitystä ja viilennystä kaukolämmöllä sekä kiinteistökohtaisilla ratkaisuilla, joissa hyödynetään mm. bio- ja geoenergiaa.

Advenin yli sadasta Suomessa toimivasta energialaitoksesta reilussa 60 laitoksessa käytetään kiinteitä polttoaineita energianlähteenä. Eteläisin laitos sijaitsee Hangossa ja pohjoisin Levillä. Destaclean on toimittanut 10 vuoden ajan kierrätyspuumursketta Hangon tuotantolaitokseen tasaisella tahdilla, noin rekkakuorman päivässä. Toiminta on tarkasti aikataulutettua, sillä isoja varastoja ei ole. Yhteistyö on ollut sujuvaa alusta asti.

Adven tuottaa Destacleanin toimittamasta kierrätyspuumurskeesta kaukolämpöä Hangon kaupungin paikalliseen kaukolämpöverkkoon, josta saadaan täysin hiilivapaata lämpöä alueen asukkaille. Lisäksi Adven tuottaa lämpöä ja teollisuushöyryä Hangon alueella toimiville suurille teollisuusyrityksille. Koska kaukolämmön lisäksi tuotantoon kuuluu myös teollisuushöyryä, polttoaineen kulutus on lähes samaa luokkaa myös kesällä, jolloin varastointitarvetta ei myöskään synny, mikä on taas erinomainen molemminpuolinen etu.

Kilpailu kiristyy kovaa vauhtia uusiutuvan energian markkinoilla ja Advenin polttoaineiden hankintaa ohjaa polttoaineiden saatavuus, laatu ja hinta. Destaclean on osaltaan pystynyt vastaamaan tarpeeseemme ja pysynyt kilpailukykyisenä sekä asiakaslähtöisenä kaikessa toiminnassaan. Toimitusmäärät ovat olleet pienessä kasvussa koko ajan ja lisäksi Destacleanin uudistettua tuotantolinjastoaan, on myös puumurskeen laatu parantunut. Destaclean on luotettava kumppani ja pitkäaikaset suhteet saumattomalla yhteistyöllä ovat kullanarvoisia meille, kertoo Advenin polttoaineiden hankintapäällikkö Kyösti Rannila.Adven

www.adven.com
Laitoksia yli 300
Energia-alan ammattilaista yli 400
Juuret Neste Lämpö Oy:ssä, joka perustettu 1983
Fortum syntyy ja Neste Lämpö Oy muuttaa nimensä Fortum Lämpö Oy:ksi 1998
Adven syntyy, kun Fortum myy teollisuusenergiayhtiönsä Suomessa ja Virossa EQT Infrastructure -rahastolle 2012