20.10.22 Destaclean tukee LP Kangasalan naisten Mestaruusliigajoukkuetta

Posted on Posted in Ajankohtaista

Destaclean tukee LP Kangasalan naisten Mestaruusliigajoukkuetta

Lentopalloseura Kangasala ry, eli LP Kangasala, on vuonna 1994 perustettu lentopallon erikoisseura, joka pelaa Suomen korkeimmalla sarjatasolla, Mestaruusliigassa. Seura tarjoaa laadukasta juniori- ja harrastetoimintaa kaikenikäisille lentopallon ystäville Kangasalla, aina juniorijaostosta Suomen huipputasolle saakka. 

Naisten Mestaruusliigajoukkueeseen kuuluu yhteensä 13 pelaajaa, jotka ovat 17-28 -vuotiaita. Suomessa pelataan SM-liigassa ja lisäksi joukkue on edustettuna Euroopan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla CEV Cupissa. Joukkueen treeni- ja pelitahti on kova. Yleensä viikkoon kuuluu neljä treenipäivää, jolloin treenataan kahdesti, yksi jolloin treenataan kerran ja yksi on lepopäivä. Lisäksi lähes joka viikonloppu on peli ja joskus niitä saattaa olla myös arkena. Aamutreenit joukkue pitää Malm Areenalla ja iltatreenit sekä pelit Pitkäjärven koululla.
 

 
Viime kaudella joukkue voitti SM-hopeaa, taipuen vasta viimeisessä finaalissa ja toissakaudella oli hyvät mahdollisuudet kultaan, mutta kausi katkesi valitettavasti koronaan, kuten sitä edeltäväkin. Tuntuu kuin olisi pelattu koronan vuoksi kolme vuotta runkosarjaa. Nyt ollaan kaikki enemmän kuin intoa ja tarmoa täynnä uuden kauden käynnistyessä.”
 

”On hienoa kuulla yrityksen edustajalta, että naisurheilua arvostetaan”

”Otin yhteyttä Destacleaniin, joka on tukenut joukkuettamme aiemminkin ja useampana kautena. Positiivinen ja avoin reaktio ilahdutti suuresti. Destacleanin toimitusjohtaja Tanja Rytkönen oli heti halukas jatkamaan yhteistyötä ja tukemaan naisurheilua. Tämä lämmittää pelaajan sydäntä kovasti, sillä sponsoreista taistellaan paljon ja suuri osa menee miesurheilulle, vaikka meidän naisten toiminta on yhtä ammattimaista”, kertoo joukkueen libero ja kapteeni Tiiamari Sievänen.
 

 
Naislentopallo on ammattimaistunut koko ajan ja kaikissa seuroissa. Naispelaajat ovat yhtä sitoutuneita kuin miehet ja treenaavat yhtä paljon. Kehitys on ollut huima viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Jotta toiminta voi kehittyä edelleen, se vaatii kovien pelaajien ja treenien lisäksi myös rahoitusta, mikä mahdollistaa sen, ettei pelaajien tarvitse käydä kokoaikatöissä, vaan voivat keskittyä täysillä pelaamiseen. LP Kangasala on kiitollinen jokaisesta sponsorista.

”Parasta meidän seurassa on siellä vallitseva hieno yhteisöllisyyden tunne. Seuran ja joukkueen slogan on ”YHES”, mikä tarkoittaa, että kaikki kuuluvat mukaan, ei ainoastaan oma joukkue, vaan kaikki aina junnuista talkooväkeen. Siitä koko seuramenestys koostuu ja se on todella iso asia. Meillä on paljon hyviä ihmisiä ympärillä, jotka tukevat toimintaa ja tekevät töitä suurella sydämellä yhteisen tavoitteen eteen”, kertoo kapteeni Sievänen.Valokuvat: Joukkuekuva Pertti Flinck ja pelikuvat Juuso Koro.